¿Sabías que he publicado un libro? Se llama "Nadie debería trabajar jamás"

En el seu moment us vaig parlar de les cinc coses que hauríeu de saber sobre la pena de mort als EUA. Avui us porto, via Chartsbin, un excel·lent mapa amb els països on s’ha aplicat la pena de mort en els últims anys. Dues terceres parts dels països ja no contemplen en la seva legislació la condemna. Això vol dir que una tercera part sí. Concretament són 58 els països, encara que no tots ho apliquin. Europa, exceptuant Bielorússia, està neta. Japó, encara que pugui sorprendre, també és a la llista. Rússia podria aplicar-la, però fa deu anys que no es registra cap condemna a mort. En total, 2.023 persones van morir el 2010 a través de la pena de mort. I no, aquesta xifra no inclou la Xina, que el 2008 va arribar a executar a 7.000 persones. Us recomano consultar el mapa de manera interactiva directament a la mateixa web. 

Una reflexió: sembla donar-se una correlació directa entre aplicació de la pena de mort i règim repressiu. Potser aquells ciutadans que afortunadament viuen en un país on ja no es contempla aquesta condemna i creuen que s’hauria d’aplicar haurien de tenir en compte aquesta casualitat.

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *